in

S3E1 ChatGPT: een welkome ontwikkeling voor het onderwijs




“De tijd van abstracte vragen en generieke antwoorden in het onderwijs is voorbij. We krijgen nu de ruimte om de verdieping op te zoeken en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.”

Het internet is al een aantal weken in de ban van ChatGPT: kunstmatige intelligentie die teksten kan genereren op basis van de vragen die je stelt. In het onderwijs bezorgt het docenten nu al hoofdpijn, want huiswerk kan nu met een paar drukken op de knop gemaakt worden, terwijl een docent niet kan zien dat leerlingen het niet zelf hebben gedaan. Toch zien we kansen voor het onderwijs met het gebruik van kunstmatige intelligentie: er komt ruimte voor verdieping. We leggen in deze aflevering uit hoe het onderwijs juist kan profiteren van ChatGPT.

In Gezwever: de podcast, praten vrienden Lars Benthin (schrijver en bestuurskundige) en Eric van der Plicht (docent Maatschappijwetenschappen en Maatschappijleer en socioloog) over maatschappelijke onderwerpen die zij interessant vinden. Hierin proberen zij steeds op een bedachtzame en genuanceerde manier, vanuit hun kennis en ervaring, deze maatschappelijke verschijnselen te benaderen. Beiden zijn woonachtig in Rotterdam, waar de podcast ook wordt opgenomen.

www.gezweverdepodcast.nl
[email protected]

Muziek: bensound.com


Source by Gezwever: de podcast

#122 ChatGPT und generative künstliche Intelligenz in der Logistik

Folge 53: Open API GPT-3 & ChatGPT